Panda's hebben de voorkeur voor zo'n tien bamboesoorten
NOS Nieuws

Komst panda's goed nieuws voor bamboe-industrie

De komst van twee panda's naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen is goed nieuws voor de Nederlandse bamboeproducent Bamboo Giant Nederland. De dieren zijn namelijk grootverbruikers van de plant.

Panda's eten 500 tot 600 kilo bamboe per week, zegt bamboeteler Bennie Nielen tegen RTV Utrecht. "Die ervaring hebben we met buitenlandse dierentuinen die ook reuzenpanda's hebben."

Bamboo Giant werd een jaar geleden benaderd door het Ouwehands Dierenpark, dat toen al bezig was om reuzenpanda's naar Nederland te krijgen.

"Daar hebben we gelijk op geanticipeerd. Voor twee panda's heb je een bamboeveld van ongeveer 20.000 vierkante meter nodig." Dat staat gelijk aan vier voetbalvelden.

Fijnproevers

Het bedrijf levert al aan dierentuinen in Wenen en Berlijn. "De dierentuinen leveren ons wekelijks een menu van de soorten bamboe die de panda's graag hebben. Dat oogsten we dan op onze velden".

Panda's zijn fijnproevers, zegt Nielen. Het zijn niet de makkelijkste eters. "Ze hebben een hele specifieke voorkeur voor zo'n tien bamboesoorten."

Vanochtend, tijdens het staatsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan China, werd bekend dat het land twee panda's uitleent aan Nederland. Wereldwijd is de bedreigde diersoort in slechts zeventien dierentuinen te bezichtigen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl