Miljardair Paul Singer van Elliott Advisors
NOS NieuwsAangepast

Aandeelhouder waarschuwt Akzo-top: we gaan naar de rechter

De activistische AkzoNobel-aandeelhouder Elliott Advisors dreigt met een gang naar de rechter in de overnamestrijd rond het chemieconcern. Elliott ziet brood in een overname van AkzoNobel door de Amerikaanse branchegenoot PPG, maar het management van AzkoNobel wil er niets van weten.

Volgens Elliott is onder meer Antony Burgmans als voorzitter van de raad van commissarissen een belangrijke tegenstander van de overname. Daarom wil Elliott dat er een buitengewone aandeelhoudersvergadering komt om het ontslag van Burgmans te eisen.

AkzoNobel wees de eis direct af. Maar daar laat Elliott het niet bij zitten. In een korte verklaring vanavond noemt de investeringsmaatschappij die afwijzing van AkzoNobel "onverklaarbaar". Elliott zegt als aandeelhouder het recht te hebben dit aan te kaarten. De investeerder stapt naar de Ondernemingskamer als Akzo het ontslag van Burgmans niet ter stemming brengt, aldus de verklaring.  

Het Amerikaanse PPG wil AkzoNobel voor ruim 22 miljard euro overnemen, maar AkzoNobel wijst het bod af en weigert ook categorisch met PPG te praten, tot woede van Elliott en en een groepje andere aandeelhouders.

Akzo wil niet overgenomen worden, vindt het bod te laag, en denkt bovendien dat het voor niemand goed is. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl