Medewerker in de verffabriek
NOS NieuwsAangepast

PPG: AkzoNobel en zijn werknemers zijn bij ons in goede handen

De Amerikaanse verffabrikant PPG geeft zijn pogingen om AkzoNobel over te nemen niet op. Het bedrijf deed al twee keer een vijandig bod, die beide door AkzoNobel werden afgewezen. 

PPG zegt nu in een nieuw persbericht te blijven geloven dat een combinatie van de twee bedrijven "een zeer aanlokkelijke en unieke kans is voor zowel AkzoNobel als PPG. Samen kunnen we een sterker bedrijf creëren voor alle belanghebbenden, inclusief de Nederlandse werknemers van AkzoNobel."

'Duizenden banen op het spel'

PPG moest volgens de wet deze week duidelijk maken of het bedrijf verder wil met AkzoNobel. De Amerikaanse topman van PPG kwam twee weken geleden speciaal naar Nederland voor een charmeoffensief. AkzoNobel had toen geen interesse in een gesprek en de topman waarschuwde dat een overname duizenden banen zou kosten. 

Ook vandaag noemt AkzoNobel de avances van PPG "onacceptabel". "Wij blijven gefocust op het ontwikkelen van onze opwindende plannen voor de toekomst om waarde te creëren voor aandeelhouders en andere belanghebbenden."

PPG zegt bij een overname door te willen gaan met dingen die belangrijk zijn voor AkzoNobel, zoals research & development, het honoreren van cao's en sociale plannen en het behouden van vestigingen in Europa en Nederland. Het bedrijf nodigt Akzo opnieuw uit om in gesprek te gaan. 

PPG zegt nog steeds een officieel bod te willen doen op alle aandelen van AkzoNobel. Uiterlijk 1 juni zal het bedrijf bij de Autoriteit Financiële Markten een zogeheten biedingsmemorandum indienen, waarin het precies uit de doeken doet wat het bod inhoudt. 

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl