France2

Een droom kwam afgelopen week uit voor de 21-jarige Mélanie Ségard. De Française mocht voor één avond het stokje van de vaste weervrouw van France 2 overnemen.

De 21-jarige Mélanie heeft het syndroom van Down. Haar grootste droom is weervrouw worden. Om die droom waar te maken, stelde ze zichzelf een doel: bij 100.000 likes voor haar Facebookpagina zou ze tv-zenders benaderen om het weer eens te mogen presenteren. Binnen 48 uur haalde ze likes binnen, maar ze hoefde niet zelf op de televisiestations af te stappen. Ze kreeg meteen een aanbod van France 2 en BFMTV.

Dinsdagavond was het zo ver. Met een beetje hulp van weervrouw Anaïs Baydemir vertelde Mélanie over de regen, bewolking en temperatuur van zaterdag en zondag.

'Een droom die uitkomt'

De 'gestoorde' professor

Hij werd ongewild wereldberoemd nadat zijn kinderen een interview met de BBC verstoorden. "We snappen dat het grappig was", zei hij afgelopen week in een nieuw BBC-interview.

De professor gaf vorige week een interview vanuit zijn huis in de Zuid-Koreaanse stad Busan. Halverwege het gesprek ging plotseling de deur open en danste zijn dochtertje de kamer binnen. Kelly probeerde het interview voort te zetten, terwijl hij zijn kind buiten beeld probeerde te houden.

"Normaal doe ik altijd de deur op slot bij dit soort interviews", zegt Kelly. "Dat was ik deze keer vergeten en dat heeft ervoor gezorgd dat we nu YouTube-sterren zijn."

Papa is even bezig...

Denen spreken Nederlands

De Deense televisiezender TV 2 News bracht het nieuws over de verkiezingen in Nederland op een originele manier: de nieuwslezers lazen de berichten voor in het Nederlands. "Omdat jullie taal zo leuk klinkt", is de uitleg van een de presentatoren.

Af en toe is het moeilijk te volgen, maar de nieuwslezers doen hun uiterste best om de zinnen in het Nederlands uit te spreken. Dat leidt logischerwijs tot wat versprekingen, zoals stijgning en verkeitsingen.

Denen maken journaal in het Nederlands

"Heel vriendelijk, bedankt Denemarken!" Om de Deense nieuwslezers te bedanken voor hun inspanningen, kwam NOS-presentator Astrid Kersseboom met een antwoord. "Jullie verkiezingen zijn pas over twee jaar, dus tot die tijd oefenen wij vast op ons Deens", zegt ze onder meer.

Ons antwoord op het Deense journaal

Vlogger Marnix Haak (29) heeft zich zichzelf een jaar lang 'opgesloten' in zijn eigen straat. Waarom? Als sociaal experiment. En het werkt: "Ik ken nu echt belachelijk veel mensen, juist mensen met wie ik normaal nooit in aanraking zou komen", zegt Marnix tegen NOS op 3.

Die ontmoetingen legt hij vast in een vlog op zijn YouTube-kanaal Jaffa Jaffa. Dankzij zijn vlog is hij een bekend gezicht geworden, zowel binnen als buiten zijn straat.

En er was goed dierennieuws. In een dierentuin in Sydney is voor het eerst in zeven jaar een dwergnijlpaard geboren. 

De geboorte is erg belangrijk voor de diersoort. "Er leven nog maar minder dan 3000 dwergnijlpaarden in het wild. Elk dwergnijlpaardje dat geboren wordt, helpt ervoor dat de soort nog een toekomst heeft", zegt de dierentuin

Het nijlpaard in de dierentuin in Sydney AFP

Er komen strengere regels voor paardenmarkten, na protesten van de Dierenbescherming. De Raad voor Dierenaangelegenheden stelt in een advies aan de staatssecretaris dat de honderd markten in Nederland alleen toekomst hebben als er veel meer aandacht komt voor dierenwelzijn.

Elk paard moet worden gecontroleerd door een dierenarts, er moeten voldoende voer en water aanwezig zijn en onrust tussen de dieren moet worden voorkomen door hengsten en merries te scheiden. De dieren mogen ook niet meer uit het buitenland worden gehaald.

Over markten gesproken: Dordrecht heeft de beste. Marktmeester van Dordrecht Ruud de Dreu is blij met de winst. Hij denkt dat de markt mede heeft gewonnen door hun klantvriendelijkheid en ondernemerschap. "Als visboer moet je de klant goed advies kunnen geven over welke vis geschikt is voor welk gerecht. Dat kunnen de medewerkers bij de supermarkt niet."

De Dordtse markt liet de Haagse markt en de markt in Enschede achter zich. De markt won de titel al eerder in 2002 en 2004. Amersfoort en Maastricht wonnen in de categorieën kleine en middelgrote markt.

Wim Wiefkers

Goed nieuws ook voor mensen die met het ov reizen: dankzij een slim horloge voor conducteurs moeten de treinen beter op tijd vertrekken.

Met de app op het horloge kunnen de conducteurs de actuele vertrekinfo zien. Vlak voor het moment dat de trein moet vertrekken, trilt het horloge. Daardoor weet de conducteur dat hij in actie moet komen en moet kijken of iedereen is ingestapt. Volgens ProRail scheelt dat seconden en in sommige gevallen minuten. 

En nog opmerkelijk nieuws...

Een geestelijke die in een illegale mijn in Sierra Leone werkt, heeft een van de grootste ruwe diamanten ter wereld uit de grond gehaald. Het gesteente weegt 706 karaat, zo'n 140 gram. Ter vergelijking: vorige maand bracht een diamant van 813 karaat nog zo'n 53 miljoen euro op.

De man droeg de edelsteen over aan de president van Sierra Leone. De regering belooft de diamant op een eerlijke manier te zullen veilen. Met de opbrengst worden de Kono-regio en het land geholpen.

STER reclame