NOS NieuwsAangepast

Wilders schort publieke verkiezingscampagne op

De PVV schort alle publieke activiteiten voor de verkiezingen op. Dat heeft partijleider Wilders bekendgemaakt. De beslissing heeft te maken met het onderzoek naar een van de mensen die betrokken waren bij zijn beveiliging.

Wilders kwam met het besluit nadat het Algemeen Dagblad had gemeld dat tegen de man al eerder verdenkingen waren gerezen. Volgens de krant werd de agent die mogelijk informatie aan criminelen heeft gelekt al eerder verdacht van integriteitsschendingen. Hij zou onderwerp van onderzoek zijn geweest toen hij nog voor de Utrechtse politie werkte.

Wilders sprak via Twitter van enorm verontrustend nieuws. "Tot alle feiten m.b.t. onderzoek corruptie DBB bekend zijn, schort PVV de publieke activiteiten (flyeren) op", twitterde de PVV-voorman. DBB is de Dienst Bewaken en Beveiligen, die onder meer verantwoordelijk is voor de beveiliging van politici.

Minister Blok zei vanochtend dat politici die op campagne gaan gewoon de straat op kunnen en dat dat ook geldt voor Wilders. Hij zei ook dat er geen aanleiding is om aan te nemen dat personen die door DBB worden beschermd gevaar hebben gelopen door een lek bij de dienst.

Na het nieuws uit het AD en het afblazen van de publieke campagne door Wilders blijft het ministerie van Veiligheid en Justitie bij die woorden. Volgens het ministerie is er geen aanleiding om iets aan de uitlatingen van Blok te veranderen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl