Tom Price
NOS Nieuws

Oud-chirurg Tom Price kan aan de slag met operatie Obamacare

De Amerikaanse Senaat heeft ingestemd met de benoeming van oud-chirurg Tom Price tot minister van Volksgezondheid. Van de senatoren stemden 52 voor de conservatieve Republikein uit Georgia, 47 stemden tegen. Opnieuw was het dus kantje boord voor een kandidaat van president Trump.

Price is volgens Trump de juiste man om Obamacare af te schaffen en een ander zorgsysteem in te voeren. Hij werkte twintig jaar als orthopedisch chirurg in Atlanta en is al twaalf jaar lid van het Huis van Afgevaardigden.

Vrije markt

Daar voerde hij actie tegen het stelsel van president Obama. Price wil dat de verplichting om een zorgverzekering af te sluiten wordt afgeschaft en hij wil meer ruimte voor de vrije markt.

Deze week was de Senaat nog sterker verdeeld bij stemming over de benoeming van Betsy DeVos tot minister van Onderwijs. De stemmen staakten toen bij 50 tegen 50. De stem van vice-president Mike Pence gaf de doorslag. Het was voor het eerst dat de stem van de vice-president nodig was om een presidentiële nominatie erdoor te krijgen. DeVos wordt verweten dat ze te weinig verstand van zaken heeft, en dat ze gekant is tegen het openbaar onderwijs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl