NOS NieuwsAangepast

Klaver: geen discriminerende Amerikaanse controles op Schiphol

GroenLinks-leider Klaver staat heel kritisch tegenover grenscontroles op Schiphol door Amerikaanse ambtenaren. Het kabinet onderhandelt over die controles met de Verenigde Staten: volgens het kabinet kan het reizigers veel tijd in de Verenigde Staten besparen als ze hier al door Amerikanen worden gecontroleerd.

Naar aanleiding van het inreisverbod dat president Trump heeft ingesteld voor vluchtelingen en mensen uit zeven moslimlanden zegt Klaver nu dat het kabinet die onderhandelingen moet heroverwegen. Volgens Klaver laat Trump met zijn inreisverbod zien dat hij wil discrimineren bij het binnenlaten van mensen. "Ik wil niet dat er op Nederlands grondgebied wordt gediscrimineerd."

Ook veel andere Kamerleden en het kabinet hebben de afgelopen dagen afstand genomen van het besluit van Trump. Kamerleden gebruikten woorden als "walgelijk" en "absurd". PvdA-leider Asscher zei vandaag op Facebook dat het inreisverbod ingaat tegen de principes die bij Amerika horen en niet bijdraagt aan de vrijheid.

PVV-leider Wilders noemt het inreisverbod juist "verfrissend". Volgens hem is het een verademing. Hij vindt het geen discriminatie om mensen uit een bepaald land te weren; hij wil ook in Nederland de immigratie uit islamitische landen stoppen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl