NOS
NOS NieuwsAangepast

Trumps kantoor, een chaos vol tijdschriften met Donald op de cover

Sinds vannacht is het eerste grote internationale kranteninterview dat Donald Trump heeft gegeven te lezen, te zien en terug te luisteren. De aankomende Amerikaanse president zei opvallende dingen, maar er was nog iets dat opviel: zijn kantoor in de Trump Tower in New York.

Want wie de video van het interview heeft gezien, kan niet heen om de tientallen lijsten aan zijn muur, de stapels tijdschriften en de prullaria op zijn bureau. Een overzicht van de meest opvallende dingen.

Trump is een fan van tijdschriften, vooral van tijdschriften met foto's van zichzelf op de cover. Op zijn bureau liggen stapels, stuk voor stuk met Trump als voorpagina-artikel. Zijn favoriet? "Een cover van People Magazine, maar die ligt hier niet tussen", vertelde hij eerder tegen The Washington Post.

Trump praat eindelijk over Europa... Maar positief is hij niet

Ook op zijn muur zijn tijdschriften te zien. Dat zijn vooral losse pagina's en covers van oudere tijdschriften. Zo hangt er een pagina uit entertainmentblad Variety met de kijkcijfers van The Apprentice, Trumps televisieshow. De show was toen het meest bekeken televisieprogramma op de Amerikaanse televisie.

Ernaast hangt de cover van Playboy uit 1990. Op de voorkant van het tijdschrift is een 43-jarige Trump te zien. Hij werd door het mannenblad geïnterviewd over zijn leven als zakenman. Hij is een van de weinige mannen die ooit op de cover van Playboy heeft gestaan.

Een van de vragen uit dat oude interview: Trump Tower is ...? Zijn antwoord: het beste appartementencomplex van de wereld. Volgende vraag: de verkoopcijfers van je appartementen zijn...? Zijn antwoord: het beste.

AFP
Trump in zijn kantoor in 1996

Prijzen

Naast de tijdschriften hangen onderscheidingen, vooral joodse. Zo is de Tree of Life Award te zien, de hoogste onderscheiding van het Joodse Nationale Fonds. Die wordt ieder jaar toegekend aan iemand die veel bijdraagt aan de joodse gemeenschap, zich bezig houdt met de Amerikaans-Israëlische vriendschap en zich toelegt op het bevorderen van vrede.

Tussen de prijzen en tijdschriftcovers hangt ook een foto van Trump en Ronald Reagan, die tussen 1981 en 1989 president van de VS was. Tijdens het interview met The Washington Post vertelde hij over de foto. "Ik had een goede relatie met hem. Niet heel erg diep, want ik was nog jong. Maar hij vond mij aardig en ik vond hem aardig."

Wat ook opvalt is dat er in Trumps kantoor geen computer, laptop of tablet te zien is. Eerder meldde The New York Times al dat als Trump gewezen wordt op interessante artikelen, hij deze door zijn medewerkers laat printen. Ook e-mailt hij bijna nooit.

En voor zijn tweets? Daar gebruikt hij een smartphone voor. Ook tijdens het golfen. De krant kwam er namelijk ook achter dat de aankomend president meer dan honderd tweets vanaf de golfbaan heeft verstuurd.

Maar Trump geeft niet alleen om zichzelf, ook om zijn familie. Dat wordt duidelijk door de vele fotolijsten achter zijn bureaustoel. Daar staan tientallen lijsten met foto's van zijn kinderen, vrouw Melania, vrienden en familieleden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl