Lijsttrekker Baudet wil "Den Haag van binnenuit openbreken" Irene de Kruif (NOS)

Forum voor Democratie wil Den Haag 'van binnenuit' openbreken

time icon Aangepast

De nieuwe partij Forum voor Democratie wil een einde maken aan de 'schijndemocratie' in Europa. Lijsttrekker Thierry Baudet schetste in een speech op het eerste verkiezingscongres in Amsterdam een beeld van een in levensgevaar verkerend continent. 

Instituten houden informatie achter, een 'partijkartel' verdeelt onderling de belangrijkste banen en de elite stuurt aan op oorlog met Rusland. "Er worden zoete broodjes gebakken met Turkije en de Europese bank drukt maar geld bij."

Baudet wil nu de Tweede Kamer in om allerlei veranderingen teweeg te brengen. "We moeten de huidige leiders verslaan", aldus de leider van Forum voor Democratie. "We moeten Europa verslaan, de massa-immigratie aanpakken, de grenscontroles terugbrengen.  De euro moet weg en we willen de democratie herstellen."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Forum voor Democratie wil einde 'schijndemocratie'

Baudet is een van de initiatiefnemers van het Oekraïnereferendum. In april gingen 4,2 miljoen Nederlanders naar de stembus en van hen stemde 61 procent tegen meer Europese samenwerking met het buurland van Rusland. Baudet noemt het een belediging voor de kiezer dat het kabinet weigert het associatieverdrag met Oekraïne af te blazen. "Wij moeten onze stem terugpakken." Gisteren diende voor de rechtbank in Den Haag een rechtszaak die Forum voor Democratie tegen de Staat heeft aangespannen.

De partij sluit samenwerking met geen enkele partij uit. "Wij zijn het vlaggenschip van de Renaissancevloot. De andere schepen kunnen volgen."

Ook de PvdA, SP, CDA en de SGP hadden vandaag een partijcongres: 

STER Reclame