NOS NieuwsAangepast

School en klasgenoten van jongen die zelfmoord pleegde bedreigd

Bij de school van de 15-jarige Tharukshan Selvam zijn bedreigingen binnengekomen. Ook klasgenoten van de jongen die zondagavond zelfmoord pleegde, zijn bedreigd. De school in Heerlen heeft aangifte gedaan, zegt directeur Frank Schings.

Op het internet circuleren foto's van de klas van Tharuksan, met daarop cirkels om de hoofden van vier leerlingen die hem zouden hebben gepest. De school heeft veiligheidsmaatregelen genomen. Zo lopen er bewakers rond.

Onderste steen boven

Volgens zijn familie maakte Tharuksan een einde aan zijn leven omdat hij werd gepest en hebben de school en de gemeente veel te weinig gedaan om te helpen. Maar mogelijk hebben ook andere factoren een rol gespeeld.

'Tharuksan was maar 15 jaar jong. Dan laat je hem toch niet zo gaan?'

De gemeente liet het gisteravond bij de mededeling dat een expertisecentrum in gesprek was met de jongen en dat het verschrikkelijk is dat de contacten niet hebben kunnen voorkomen dat hij zelfmoord heeft gepleegd.

Vanavond geven de school en de gemeente een toelichting. Directeur Schings van de school noemt het uitermate belangrijk dat de onderste steen boven komt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl