In samenwerking met
L1mburg
NOS NieuwsAangepast

Scholenkoepel wil grondig onderzoek naar zelfmoord scholier

Scholenkoepel LVO Parkstad wil een grondig onderzoek naar de dood van de 15-jarige Tharukshan uit Heerlen, meldt 1Limburg. De jongen werd op school gepest en pleegde afgelopen weekend zelfmoord.

De familie verwijt de school weinig aan de pesterijen te hebben gedaan. Directievoorzitter Frank Schings van de scholenkoepel zegt dat het van belang is dat alles goed wordt onderzocht. "En de school is daar partij in. Daar waar wij fouten hebben gemaakt, zullen wij die erkennen. Wij zoeken ook een tolk, zodat we zo snel mogelijk in gesprek kunnen met de ouders, die geen Nederlands spreken."

'Tharuksan was maar 15 jaar jong. Dan laat je hem toch niet zo gaan?

De jongen was volgens zijn zus vooral online het mikpunt van pesterijen. Via anonieme accounts zouden er foto's zijn geplaatst onder zijn naam. Ook werd hij online uitgescholden. Zeven weken geleden ontdekte de familie na een eerste zelfmoordpoging dat de jongen werd gepest.

Na de eerste zelfmoordpoging werden de politie, school en gemeente ingeschakeld. Er volgde een gesprek, maar dat leverde volgens de familie weinig op.
De school van de jongen heeft gisteren een condoleanceregister geopend. Daarop zijn vanuit het hele land veel reacties gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl