1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

Dag 3 na de aanslag: klopjacht gaat door, kerstmarkt weer open

De voortvluchtige verdachte Anis Amri is kort na de aanslag gezien voor een moskee in Moabit, een stadsdeel van Berlijn. Op een video van de politie is te zien dat hij daar ook enkele dagen voor de aanslag was. Een commando-eenheid deed vanochtend een inval in de moskee, die een trefpunt van salafisten zou zijn. Volgens de Berliner Zeitung werd de deur opgeblazen en werden flitsgranaten gebruikt. 

Anis Amri zou er regelmatig zijn gesignaleerd. In het centrum 'Fussilet 33' zouden fundamentalistische imams rekruten hebben geronseld voor Islamitische Staat. De politie deed vorig jaar ook al een inval in het pand. 

Dashcam filmt truck vlak voor inrijden kerstmarkt

Duitsland gaat extra controleren aan de grens met Nederland en België. De nieuwe maatregelen zijn vandaag ingegaan.

Volgens Duitse media zijn op de vrachtwagen vingerafdrukken gevonden van de vermoedelijke dader Anis Amri. Ze zouden op de deur aan de bestuurderskant en op het stuur zijn aangetroffen. De politie laat niets los over het onderzoek naar de aanslag.

Tegen Amri is een arrestatiebevel uitgevaardigd.

DPA
De vermoedelijke aanslagpleger Anis Amri

De kerstmarkt waar het allemaal gebeurde ging vanmorgen weer open. Er lopen bezoekers tussen de stalletjes, maar echt gezellig is het volgens onze correspondent niet.

De bloemen liggen er nog, maar de kerstmarkt is weer open

Vanmorgen doorzocht de politie een asielzoekerscentrum in Emmerich, net over de grens bij Arnhem. Amri zou in het azc ingeschreven hebben gestaan.

Klopjacht op verdachte in volle gang

Ook is weer meer bekend geworden over de hoofdverdachte. De nu 24-jarige Amri werd vijf jaar geleden als bootvluchteling van de Middellandse Zee geplukt. De Tunesiër kwam eerst op Lampedusa terecht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl