AFP
NOS NieuwsAangepast

Twitter bezuinigt kantoor in Amsterdam weg

Het kantoor van Twitter in Amsterdam, waar vooral advertenties voor België, Nederland en Luxemburg worden verkocht, gaat dicht. Dit gerucht ging al twee maanden rond en is nu door Twitter bevestigd.

Het bedrijf voerde de afgelopen tijd gesprekken met medewerkers om hen te herplaatsen. Daarbij werd ook gezocht naar een nieuwe partij die in Nederland de advertenties gaat verkopen. Dat is BrandDeli geworden; een deel van de werknemers gaat voor dat bedrijf aan de slag.

Veertien medewerkers

Twitter wil niks zeggen over hoeveel medewerkers er nu in Amsterdam werken en wat er met hen gaat gebeuren. Een anonieme bron bij Twitter meldt aan de NOS dat er nu veertien mensen werken, en dat niemand van hen na 1 januari zonder werk zit.

Het gaat financieel al lange tijd slecht met Twitter. Bij de presentatie van de laatste kwartaalcijfers maakte het bedrijf bekend dat 350 medewerkers wereldwijd hun baan zouden verliezen. Het sluiten van het kantoor in Nederland, en naar verluidt ook in Duitsland, is ook onderdeel van een operatie om de kosten terug te brengen.

Onrust

Ondertussen is het in de top van Twitter ook onrustig. Gisteravond werd bekend dat de technisch directeur van het bedrijf vertrekt. Een maand geleden is de operationeel directeur opgestapt. Daarmee wordt de druk op topman Jack Dorsey en financieel directeur Anthony Noto weer groter.

Het bedrijf zette zichzelf dit jaar in de verkoop. Softwaremaker Salesforce, Disney en Google hadden interesse, maar zagen toch af van een bod.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl