AFP
NOS NieuwsAangepast

Twitter stopt met videodienst Vine

Twitter stopt met Vine, een dienst waarmee gebruikers korte video's kunnen maken. Het platform, dat al over zijn hoogtepunt heen leek, is door het sociale netwerk eind 2012 gekocht en kwam begin 2013 beschikbaar voor het publiek. Maar Twitter lijdt zware verliezen.

De kwartaalcijfers lieten een lichte omzetstijging zien, maar het bedrijf staat op een verlies van ruim 100 miljoen dollar. Vandaag werd bekend dat er 350 banen verdwijnen en ook het afstoten van Vine is een van de maatregelen die Twitter neemt om te proberen het tij te keren.

Pikant genoeg drong in 2012 naar verluidt vooral Jack Dorsey, de huidige topman van Twitter, aan op het kopen van Vine. Op dat moment was Dick Costolo bestuursvoorzitter van Twitter, Dorsey was betrokken als mede-oprichter en aandeelhouder.

Periscope

Vine zal in de komende maanden stoppen. Bestaande video's blijven voorlopig nog bewaard. De oprichter van Vine is niet blij met de keuze en adviseert op Twitter andere bedrijven hun onderneming niet te verkopen, omdat je dan geen controle meer hebt over de toekomst van je eigen zaak.

Het bekendste product dat nu nog naast Twitter bestaat is Periscope, waarmee gebruikers kunnen livestreamen. De toekomst daarvan lijkt vooralsnog zeker, maar Periscope heeft wel veel last van concurrent Facebook Live.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl