AFP
NOS Nieuws

Verlieslijdend Twitter ontslaat 350 medewerkers

Er worden 350 mensen bij Twitter ontslagen. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt tijdens de presentatie van zijn kwartaalcijfers. Twitter groeit wel een beetje, maar dat is niet genoeg om een ontslagronde te voorkomen. Het totale medewerkersbestand bestaat uit zo’n 3900 mensen.

Het netwerk ziet het aantal gebruikers dat maandelijks inlogt een klein beetje groeien. Het vorige kwartaal waren het er 313 miljoen, nu vier miljoen meer. De omzet kwam uit op 616 miljoen dollar, een stijging van 8 procent. Maar het lukt het bedrijf nog altijd niet om winst te maken. Het verlies is dit keer 103 miljoen dollar, dat is wel minder dan vorig jaar.

Hoewel Twitter opnieuw rode cijfers presenteert, zijn investeerders blij met de resultaten. Het aandeel staat voorbeurs bijna 4 procent in de plus. Dat komt waarschijnlijk door de aangekondigde ontslagronde, de tweede onder topman Jack Dorsey.

Overnamegeruchten

Omdat het al tijden niet goed gaat met Twitter, onderzocht het bedrijf de afgelopen tijd de mogelijkheden om overgenomen te worden. Dat zou voor het bedrijf de druk van de ketel halen.

Disney, Google en Salesforce werden genoemd als voornaamste opties, maar haakten allemaal af. De gesprekken leken nog in de beginfase te zijn, zover bekend heeft geen van de partijen een bod uitgebracht.

Disney en Salesforce, een bedrijf dat systemen ontwikkelt om klantrelaties te beheren, zouden uiteindelijk nee hebben gezegd vanwege Twitters slechte imago op het gebied van pesterijen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl