AFP

Internetgigant Google en Salesforce, een bedrijf dat software maakt om klantrelaties te beheren, zijn geïnteresseerd in het overnemen van Twitter. Dat melden zakenzender CNBC en techsite TechCrunch op basis van bronnen. Ook Microsoft en telecomprovider Verizon zouden interesse hebben.

Hoe serieus de gesprekken zijn, is onduidelijk. Het gerucht heeft in ieder geval een zeer positieve uitwerking op het aandeel van Twitter. Dit staat op de beurs in New York fors in de plus.

Al langer speculatie

Er wordt al langer gespeculeerd over een mogelijke snelle overname van Twitter. Het gaat niet zo goed met het bedrijf, dat al tijden nauwelijks groeit in gebruikersaantallen. Met als gevolg dat het aandeel de afgelopen tijd flink in waarde is gedaald. Dat maakt het bedrijf een interessante overnamekandidaat.

Google wordt al tijden genoemd als een logische koper. Zo werken de twee partijen al enige tijd samen: in de zoekresultaten op Google verschijnen sinds vorig jaar ook Twitter-berichten. 

Salesforce is in de ogen van velen een veel minder logische overnamekandidaat en onder het grote publiek niet of nauwelijks bekend. Het werkt vooral voor bedrijven en staat dus ver af van consumentenproducten.

Een Salesforce-bestuurder deelde via Twitter vandaag wel een aantal redenen waarom het platform zo belangrijk is.

Microsoft kocht onlangs LinkedIn voor 26 miljard dollar. Het is de vraag of het bedrijf nog eens miljarden wil neerleggen voor een platform met minder groeimogelijkheden dan LinkedIn.

Verizon is de laatste tijd op koopjesjacht. Zo liet het in juli weten Yahoo te willen overnemen. Maar dat bedrijf heeft waarschijnlijk nu andere dingen aan zijn hoofd, aangezien er bij Yahoo een groot datalek is geconstateerd.

STER reclame