NOS NieuwsAangepast

Wekdienst van 21 december: dit gebeurde terwijl je sliep

Goedemorgen!

Het weer: Lokaal nog lichte vorst en er kan mist voorkomen. Later steeds meer bewolking met in het westen en noorden wat regen. Het wordt ongeveer 6 graden.

Wat heb je gemist?

Tientallen doden bij vuurwerkexplosie Mexico

Bij een vuurwerkexplosie in Mexico zijn zeker 29 doden en 70 gewonden gevallen. Veel slachtoffers hebben zware brandwonden opgelopen. De explosie was op een vuurwerkmarkt in de buurt van Mexico-Stad, waar honderden mensen waren.

Veel doden bij vuurwerkramp Mexico

Chauffeur vrachtwagen vocht met dader aanslag Berlijn

De chauffeur van de vrachtwagen die maandag werd gebruikt bij de aanslag in Berlijn, heeft gevochten met de dader. Dat schrijft de Duitse krant Bild. Uit de lijkschouwing zou zijn gebleken dat de Poolse chauffeur mensenlevens probeerde te redden door aan het stuur te trekken. De dader doodde vervolgens de chauffeur en sloeg op de vlucht.

PVV blijft groeien in peilingwijzer

De PVV van Geert Wilders stijgt door naar 31 tot 37 Tweede Kamerzetels, terwijl de VVD juist zakte naar 22 tot 26 zetels. Dat blijkt uit de laatste Peilingwijzer van 2016. Overstappers naar de PVV zeiden eerder tegen onderzoeksbureau I&O dat ze het onterecht vinden dat Wilders voor de rechter is gedaagd.

Verder vandaag

Oogklinieken moeten betere voorlichting geven over het laseren van ogen en patiënten meer wijzen op de risico's van zo'n behandeling. Dat zegt oogartsenvereniging N.O.G. vanavond in Zembla. Het tv-programma toont geheime opnames waarin klachten als zenuwpijn worden ontkend, terwijl die na laserbehandelingen wel degelijk kunnen voorkomen.

De Raad van State behandelt woensdagmiddag het spoedverzoek van acht Groningers tegen het gasbesluit van minister Kamp. Ze willen dat de gaswinning in Groningen wordt gestopt en als dat niet mogelijk is een vermindering tot een ‘veilig niveau’ van maximaal 12 miljard kuub per jaar.

En de burgemeester Haarlemmermeer maakt vanmiddag op bekend welke maatregelen de gemeente gaat nemen tegen taxi-ronselaars op Schiphol. Dat ronselen van klanten bij de uitgang van de luchthaven gebeurt nu vaak op een agressieve manier.

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl