1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Reuters
NOS NieuwsAangepast

Twittermeisje Bana (7) onder geëvacueerden uit Aleppo

Het Syrische meisje Bana Alabed uit Aleppo is onder de vluchtelingen die de stad hebben verlaten. Dat hebben medische hulpverleners gemeld op Twitter.

Het 7-jarige meisje stuurde tijdens het beleg van Oost-Aleppo met haar moeder tweets de wereld in, waarin zij over de belegering vertelden en de wereld opriepen om de burgers van Oost-Aleppo te hulp te komen.

Bana: ik wil iedereen heel erg bedanken

Bana zat bij een groep van zeker 350 vluchtelingen die gisteravond vertrok. De bussen en ambulances waarin zij zaten zijn naar gebied vertrokken dat in handen van de rebellen is.

Duizenden en mogelijk tienduizenden rebellen en bewoners van Oost-Aleppo wachten nog op vertrek. De omstandigheden zijn erbarmelijk, de meesten hebben geen voedsel en onderdak en medische verzorging is er ook bijna niet meer.

VN-toezicht

De VN-Veiligheidsraad stemt vanmiddag over een resolutie waarin staat dat de VN toezicht moet houden op hun evacuatie. "Wij denken dat hij unaniem wordt aangenomen", zei de ambassadeur van de VS bij de VN.

De evacuaties begonnen donderdag, maar werden vrijdag al weer stilgelegd, omdat de bussen werden beschoten. Gisteren staken onbekenden bussen in brand die klaarstonden om vluchtelingen naar rebellengebied te brengen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl