De voorpagina van de Telegraaf van vanochtend
NOS NieuwsAangepast

'Ontvoerde meisje Insiya wordt vastgehouden in Mumbai'

De ontvoerde peuter Insiya wordt door haar vader vastgehouden in een appartement in Mumbai. Dat zegt misdaadjournalist John van den Heuvel in De Telegraaf, die getuigen in India gesproken heeft. Ze zouden het 2-jarige meisje hebben gehoord en gezien in het appartement van haar oma.

Van den Heuvel heeft de vader van de ontvoerde peuter in Mumbai met zijn team geobserveerd en gevolgd. Het Openbaar Ministerie in Amsterdam kan niet bevestigen dat Insiya in Mumbai is, maar bevestigt wel dat de vader daar gesignaleerd is. De Telegraaf schrijft dat de zakenman, die een Indiase nationaliteit heeft, rustig koffie haalt, terwijl hij wereldwijd gezocht wordt door Interpol.

De krant publiceerde ook een foto van de man samen met advocaat Gerard Spong. Hij zou naar India zijn gevlogen om met zijn cliënt te praten over de ontvoeringszaak.

Geen uitlevering

Spong zegt in de krant dat zijn cliënt wil meewerken aan een oplossing. "Beide partijen zijn in dit verhaal niet brandschoon." Spong zou inzage willen in de strafdossiers van aangehouden verdachten in de zaak.

In Nederland zijn vier mensen opgepakt voor de ontvoering. Lang werd gedacht dat de peuter mogelijk in Duitsland werd vastgehouden.

Als Insiya inderdaad in een appartement in India zit, bemoeilijkt dat de zaak voor de Nederlandse politie. India levert geen onderdanen uit en heeft geen rechtshulpverdrag met Nederland. Het land heeft ook niet gereageerd op rechtshulpverzoeken van de Amsterdamse recherche.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl