In Duitsland hangen grote schermen met de foto van Insiya
NOS NieuwsAangepast

Nieuwe aanhoudingen, maar Insiya is nog steeds niet gevonden

De politie heeft weer twee mannen opgepakt in verband met de ontvoering van de 2-jarige peuter Insiya Hemani uit Amsterdam. De verdachten zijn gisteren gearresteerd; de ene in Nederland, de andere in Duitsland.

De vader van Insiya, die mogelijk opdracht heeft gegeven voor de ontvoering, is net als het meisje zelf nog steeds spoorloos.

Insiya werd eind september in Amsterdam met geweld ontvoerd. Direct daarna werd een Amber Alert verspreid. De politie maakte gisteren bekend dat de peuter mogelijk in Duitsland is. Daar is nu huiszoeking gedaan, maar dat heeft geen concrete informatie opgeleverd.

Het is niet duidelijk waarvan de twee mannen die gisteren zijn opgepakt worden verdacht. Ze zitten in volledige beperking, wat betekent dat ze alleen contact met hun advocaat mogen hebben. In deze zaak zitten nu vier verdachten vast.

Grote schermen

Door heel Duitsland hangen op trein- en busstations grote schermen met een foto van Insiya. Passanten worden opgeroepen om uit te kijken naar het meisje.

De Nederlandse politie had de Duitse autoriteiten gevraagd om de afbeeldingen te tonen. Toen in 2013 de Nederlandse broertjes Ruben en Julian werden vermist, werden in Duitsland ook schermen ingezet.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl