NOS NieuwsAangepast

Ontevreden PvdA'ers komen met eigen kandidaat lijsttrekkerschap

Na Diederik Samsom, Jacques Monasch en Lodewijk Asscher kandideert nu ook de voorzitter van de PvdA-afdeling in Ridderkerk, Gerard Bosman, zich voor het lijsttrekkerschap bij de Tweede Kamerverkiezingen. Bosman is de initiatiefnemer van een groep ontevreden PvdA'ers die vandaag eigen plannen presenteerde.

De groep Linksom!, waar Bosman door wordt gesteund, is niet tevreden over de huidige koers van de partij. De leden willen dat de PvdA terugkeert naar haar sociaaldemocratische idealen. De groep bekritiseert in een manifest wat zij "een onvoldragen tot stand gekomen coalitie met de VVD" noemen.

Op de website van de groep staat dat Gerard Bosman van de PvdA in Ridderkerk en Dick Kalkman van de PvdA in Alphen aan den Rijn verantwoordelijk zijn voor het manifest.

Zij zeggen dat ze zijn aangespoord en geïnspireerd door een dertigtal anderen. Onder hen ook het Kamerlid Lutz Jacobi, medewerker René Cuperus van de Wiardi Beckman Stichting, en oud-Kamerlid Adri Duivesteijn. In hoeverre zij betrokken zijn bij de totstandkoming van Linksom! is niet bekend.

GeenStijl

Behalve de Ridderkerker hebben ook het Deventer partijlid Pelle Oosting en GeenStijl-verslaggever Tom Staal zich gemeld als kandidaat.

Om lijsttrekker te kunnen worden van de partij, moet worden voldaan aan een ​profielschets. Op 7 november maakt het partijbestuur bekend welke aanmeldingen hieraan voldoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl