Lodewijk Asscher (l) en Diederik Samsom
Aangepast

Asscher gaat strijd aan met Samsom om PvdA-leiderschap

Het hoge woord is eruit: Lodewijk Asscher wil lijsttrekker worden van de PvdA. Dat maakte hij vandaag bekend op het Calvijn College in Amsterdam. In zijn toespraak hamerde hij op het overbruggen van de kloven in Nederland. Hij wil de "hitsers en splitsers" in ons land geen kans geven.

Volgens Asscher gaan de verkiezingen in maart volgend jaar over de vraag wat voor Nederland we willen. Hij weigert zich erbij neer te leggen dat er groepen zijn die elkaar verketteren en die "een recept van haat en uitsluiting hebben".

Vice-premier Asscher neemt het op tegen de huidige partijleider Diederik Samsom en tegen Kamerlid Jacques Monasch. Andere gegadigden kunnen zich nog tot volgende week maandag opgeven. Uiteindelijk kiezen de PvdA-leden wie hun nieuwe leider wordt.

Verschillen?

Asscher denkt zich van Samsom te kunnen onderscheiden door zijn belangrijkste onderwerpen en zijn vermogen om stemmen te trekken. Maar zijn er werkelijke verschillen of gaat het meer om een schijngevecht? Nieuwsuur spreekt erover met drie ingewijden, die zelf nog geen kant hebben gekozen.

Asscher gaat strijd aan met Samsom om PvdA-leiderschap

Volgens Samsom willen hij en Asscher "hetzelfde voor Nederland". Dat schreef de PvdA-leider vandaag op zijn Facebookpagina nadat Asscher zich kandidaat had gesteld voor het lijsttrekkerschap.

"Beide streden én strijden we voor meer zekerheid op de arbeidsmarkt, het beste onderwijs voor onze kinderen en een verbonden samenleving waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich veilig voelt." Samsom wenst Asscher "veel succes in deze campagne".

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl