Bij een aanslag op een bruiloft in de Zuid-Turkse stad Gaziantep kwamen minstens vijftig mensen om het leven
NOS Nieuws

Erdogan: aanslagpleger Gaziantep was tussen 12 en 14 jaar oud

De zelfmoordaanslag op de bruiloft in Gaziantep is gepleegd door een kind van tussen de 12 en 14. Dat zei de Turkse president Erdogan vandaag in een televisietoespraak die hij naar aanleiding van de aanslag gaf.

Bij de aanslag kwamen minstens vijftig mensen om het leven. Volgens Erdogan raakten 69 mensen gewond, zeventien van hen zijn zwaargewond. Eerder vandaag werd gemeld dat meer dan negentig mensen gewond raakten.

Erdogan zei dat de aanslag waarschijnlijk is gepleegd door Islamitische Staat. Hij voegde hieraan toe dat de terreurbeweging in zijn ogen niet anders is dan de PKK en de Gülen-beweging.

De pro-Koerdische HDP-partij heeft de aanslag veroordeeld. De partij suggereerde een verband tussen de aanslag en de aankondiging van HDP dat er onderhandeld wordt tussen de PKK en de Turkse regering.

Strijd in Syrië

Correspondent Lucas Waagmeester zei eerder vandaag dat de aanslag mogelijk geen verband houdt met de politieke situatie in Turkije. Mogelijk wilde IS de Koerdische gemeenschap in Gaziantep in het hart treffen, omdat verschillende Koerdische bewegingen in het nabijgelegen Syrië tegen IS strijden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl