NOS Nieuws

Veiligheidsmaatregelen Schiphol worden verminderd

'Het signaal is nu anders gewogen' zegt de marechaussee

De veiligheidsmaatregelen op Schiphol worden teruggeschroefd. Vanaf vanavond zullen er minder controles plaatsvinden op de wegen rond de luchthaven en op het NS-station. De extra veiligheidsmaatregelen waren sinds 30 juli van kracht.

De burgemeester van Haarlemmermeer, de hoofdofficier van justitie en de Koninklijke Marechaussee hebben besloten de maatregelen bij te stellen na overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Ze hebben het signaal dat tot de extra maatregelen leidde nader onderzocht. Dat heeft hen tot de conclusie gebracht dat een deel van de verhoogde inzet niet meer nodig is.

Met de aanpassing van de maatregelen kan de marechaussee de beveiliging op en rond Schiphol weer helemaal zelf uitvoeren. De ondersteuning door militairen wordt beëindigd.

De beveiliging zal zichtbaar en onzichtbaar aanwezig blijven. Er wordt nog steeds steekproefsgewijs gecontroleerd op de wegen rond de luchthaven en op het NS-station. Reizigers moeten rekening houden met een half uur vertraging.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl