NOS Nieuws

Extra veiligheidsmaatregelen Schiphol langer van kracht

De extra veiligheidsmaatregelen op en rondom de luchthaven Schiphol blijven ook de komende tijd van kracht.

De burgemeester van Haarlemmermeer, de hoofdofficier van justitie en de Koninklijke Marechaussee hebben besloten de maatregelen te verlengen in overleg met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en de luchthaven. Het is nog niet duidelijk hoe lang de extra veiligheidsmaatregelen blijven gelden.

De extra maatregelen zijn sinds vrijdagavond van kracht. Volgens de autoriteiten was er "een signaal over een terreurdreiging" op de luchthaven. In reactie hierop werden er grote controles op en rond de wegen naar Schiphol gehouden. Auto's worden steekproefsgewijs gecontroleerd.

Vertraging

De luchthaven en het omliggende gebied blijven toegankelijk voor reizigers, maar die moeten rekening houden met langere wachttijden. De controles kunnen onder meer tot files leiden. Volgens de gemeente moet er rekening worden gehouden met een vertraging van ongeveer een half uur.

Onderzoeker en directielid van het Centrum voor Veiligheids- en Crisismanagement (COT) Marco Zannoni verbaast zich over de communicatie door de autoriteiten over de maatregelen. "Alles wijst op een algemenere verhoogde dreiging. Nu de veiligheidsmaatregelen opnieuw langer aanhouden, vind ik wel dat er iets meer uitleg mag komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl