Leden van de marechaussee houden veiligheidscontroles rond de luchthaven Schiphol
NOS Nieuws

Militairen landmacht ingezet bij extra veiligheidscontroles Schiphol

Vanaf vanavond worden militairen van de landmacht ingezet bij de extra veiligheidscontroles op luchthaven Schiphol. Dat melden de marechaussee en gemeente Haarlemmermeer. De landmacht wordt ingezet om de marechaussee te ontlasten.

De zogenaamde driehoek, bestaande uit de burgemeester, hoofdofficier van justitie en de marechaussee heeft besloten dat de veiligheidsmaatregelen langer van kracht blijven. De maatregelen werden ingesteld nadat er een signaal was binnengekomen "dat betrekking heeft op de luchthaven".

Tot vandaag kon de marechaussee meer mensen inzetten op Schiphol. Omdat het zomerreces van de Tweede Kamer en het kabinet vandaag voorbij is, moet het Binnenhof weer zwaarder worden beveiligd. Om de werkdruk voor de marechaussee te verlagen, worden op de luchthaven nu militairen van de landmacht ingezet.

Drukste dag

Geen van de autoriteiten heeft bekendgemaakt om wat voor signaal het precies gaat op Schiphol. Volgens loco-burgemeester van Haarlemmermeer Adam Elzakalai gaat dat ook niet gebeuren om de bronnen te beschermen.

Op Schiphol worden vandaag 222.261 reizigers verwacht, waarmee het de drukste dag van het jaar zou zijn. De luchthaven adviseert reizigers om een half uur eerder naar Schiphol te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl