Tweede dader Franse kerkmoord was 19-jarige man

Agenten voor de kerk in het dorpje Saint-Etienne-du-Rouvray Reuters

De politie heeft de identiteit van de tweede dader van de aanslag op de kerk bij het Franse Rouen achterhaald. Uit dna-tests is gebleken dat het om Abdel-Malik Nabil Petitjean gaat. Hij is een 19-jarige man uit het noordoosten van Frankrijk, maakte de Franse openbaar aanklager bekend.

Petitjean was bekend bij veiligheidsdiensten, meldt persbureau Reuters op basis van bronnen. Omdat hij was geradicaliseerd zouden de diensten hem afgelopen juni op de fiche-S-lijst gezet. Dat is een lijst van meer dan 10.000 mensen die een mogelijk gevaarlijk zijn voor de staatsveiligheid.

Enkelband

Eergisteren hielden hij en een andere 19-jarige man in een kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray vijf mensen gegijzeld. De daders sneden de keel van een 84-jarige priester door. Een 86-jarige parochiaan raakte zwaargewond, maar is inmiddels buiten levensgevaar. 

De politie schoot de twee dood. De aanslag is opgeëist door terreurgroep IS.

De andere aanslagpleger was Abdel Kermiche. Hij heeft vorig jaar twee keer geprobeerd naar Syrië af reizen. Omdat hij werd verdacht van betrokkenheid bij terreurorganisaties kreeg hij een enkelband.

STER Reclame