Agenten bij de kerk in Saint-Etienne-du-Rouvray
NOS Nieuws

Priester vermoord bij gijzeling in kerk Normandië

Bij een gijzeling in een kerk in Normandië is een 84-jarige priester door twee mannen met messen gedood. Een andere gijzelaar raakte zwaargewond. De politie maakte een eind aan de gijzeling door beide aanvallers dood te schieten.

De twee mannen liepen vanochtend tijdens de mis de kerk binnen van Saint-Etienne-du-Rouvray, vlak bij Rouen. Ze barricadeerden de deur en hielden de priester, twee nonnen en een aantal kerkgangers gegijzeld. Daarna zouden ze de keel van de priester hebben doorgesneden.

Ontsnapte non

Een non wist te ontsnappen en sloeg alarm, melden Franse media. Politieagenten schoten de gijzelnemers dood, toen die de kerk verlieten. De Franse autoriteiten hebben nog niets gezegd over het motief en de achtergrond van de aanvallers.

'Drama voor katholieke gemeenschap'

De kerk wordt nog doorzocht op de aanwezigheid van explosieven.

De Franse president Hollande en minister van Binnenlandse Zaken Cazeneuve zijn op dit moment in Saint-Etienne-du-Rouvray. Hollande gaf de agenten van de anti-terreurpolitie een hand. Ook sprak hij met hulpverleners.

Het Vaticaan heeft de moord scherp veroordeeld. In een verklaring wordt gesproken over een barbaarse moord. Volgens het Vaticaan is de aanval nog gruwelijker omdat de moord in een heilige plaats werd gepleegd.

Premier Valls spreekt ook van een barbaarse aanval. Hij zegt dat alle Fransen en alle katholieken hierdoor getroffen zijn. De aartsbisschop van Rouen, Dominique Lebrung, heeft de Wereldjongerendagen in Polen verlaten, om naar Saint-Etienne-du-Rouvray te gaan.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl