Bloemen voor de slachtoffers in München
NOS Nieuws

Wie waren de slachtoffers van het bloedbad in München?

De Iraanse Duitser die gisteren in de Duitse stad München wild om zich heen schoot, leek het vooral gemunt te hebben op jonge mensen. Van de negen dodelijke slachtoffers, waren de meeste nog maar tieners.

Drie jonge Albanese Kosovaren die in München woonden, kwamen om bij het bloedbad. Hashim Thaci, de president van Kosovo, heeft daarom voor morgen in zijn land een dag van nationale rouw afgekondigd.

Een van de Kosovaarse slachtoffers was de 14-jarige Armela Segashi. "Onze geliefde dochter, zus, vriendin en in de eerste plaats onze geliefde is omgekomen door een schietpartij in München", schrijft haar broer op Facebook. "We houden van je, Engel!"

Ook haar 14-jarige vriendin Sabina Sulaj overleefde de aanval niet.

Sabina Sulaj (links) en Armela Segashi

Dijamant Zabergja (21), ook van Albanees-Kosovaarse afkomst, stierf eveneens tijdens de schietpartij bij het Olympia-winkelcentrum in München.

Zijn vader bracht vandaag een bezoek aan de plek waar zijn zoon het leven liet. Hij droeg een foto van Dijamant bij zich en legde er onder meer bloemen.

Treurende vader loopt met foto van doodgeschoten zoon

Drie andere slachtoffers waren Duitsers van Turkse komaf. Volgens de Turkse minister van Buitenlandse Zaken gaat het om Sevdag Dag, Can Leyla en Selçuk Kiliç. Onder de doden zou ook een Griekse jongen zijn. Verder zouden een jongen van 18 en een 45-jarige vrouw de schietpartij niet hebben overleefd.

Vermoedelijk heeft de 18-jarige schutter zijn slachtoffers bewust naar het restaurant van McDonald's gelokt, door op internet een bericht te schrijven over gratis eten. Volgens de politie had hij daarvoor waarschijnlijk een Facebook-account gehackt. De man zou op pad zijn gegaan met een Glock-pistool en een rugtas vol met patronen.

De plek waar de schietpartij in München begon

De dader, Ali Sonboly, had geen strafblad en was ook niet bekend bij de politie in Duitsland. Na de moordpartij pleegde hij een kilometer verderop zelfmoord. Tijdens een persconferentie noemde de politie hem een depressieve eenling die al een tijdje veel belangstelling had voor schietpartijen op scholen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl