NOS Sport

Een gedenkwaardige sportdag dankzij Max, Dafne en Tom

Het ene na het andere grote sportnieuws volgde elkaar gisteren in rap tempo op. Het was haast niet bij te houden voor de liefhebber. Daarom een overzicht van een gedenkwaardige sportdag.

De blunder van Van Rouwendaal

Het begint 's morgens met openwaterzwemster Sharon van Rouwendaal, die in Hoorn door een blunder de Europese titel op de tien kilometer uit handen geeft. Ze ligt in de slotfase op kop als het misgaat.

Van Rouwendaal grijpt door blunder naast EK-goud

Verrassend brons volleybalsters

Het eerste Oranje-succes van de dag: de volleybaldames pakken toch nog een medaille bij de World Grand Prix. In de strijd om de derde plaats overleeft Nederland tegen Europees kampioen Rusland vier matchpoints.

Volleybalsters verslaan Rusland en pakken brons

Weertman prolongeert Europese openwatertitel

Ferry Weertman duwt de blunder van Sharon van Rouwendaal naar de achtergrond in Hoorn: hij wordt wel Europees kampioen op de 10 kilometer en dat levert hem een kus van vriendin Ranomi Kromowidjojo op.

Weertman pakt EK-titel en krijgt kus van Ranomi

Verstappen tweede in Britse GP

Op het Formule 1-circuit van Silverstone barst het echte geweld los. Max Verstappen komt in de Grand Prix van Groot-Brittannie als derde over de finish, maar wordt vanwege een tijdstraf van Nico Rosberg zelfs tweede. Weer een podiumplek voor de 18-jarige Nederlander.

'Podiumplaatsen Verstappen beginnen te wennen'

Dumoulin wint koninginnenrit in de Tour

En dan om 17.20 uur: Tom Dumoulin wint op grootse wijze de koninginnenrit van deze Tour de France. In de stromende regen en een enorme hagelbui beklimt de Nederlander de slotklim, de Andorra Arcalis, solo en hij kwam ook alleen over de finish.

Europese titel Nederlandse estafetteloopsters

Op bijna hetzelfde moment worden in het Olympisch Stadion in Amsterdam de Nederlandse estafettedames Europees kampioen op de 4x100 meter. Jamile Samuel, Dafne Schippers, Tessa van Schagen en Naomi Sedney liepen naar een Nederlands record van 42,04.

Murray pakt tweede Wimbledon-titel

Niet veel later wint Andy Murray op Wimbledon zijn derde grandslamtitel. De Britse thuisfavoriet verslaat in de finale het Canadese servicekanon Milos Raonic met 6-3, 7-6 (3), 7-6 (2). In 2013 zegevierde hij ook al in Londen.

Andy Murray krijgt maar niet genoeg van de Wimbledon-trofee

Huilende Ronaldo valt geblesseerd uit in EK-finale

Dan begint om 21.00 uur in Parijs de EK-finale tussen Frankrijk en Portugal. Voor Cristiano Ronaldo duurt die maar 25 minuten. Hij valt geblesseerd uit en verlaat in tranen het veld.

Éder bezorgt Portugal Europese titel

Maar ook zonder Ronaldo slaagt Portugal erin om Europees kampioen te worden. Het is de eerste titel van Portugal in het voetbal. Pas in de 109de minuut maakte Éder met een vlammend schot een einde aan deze op en top sportdag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl