NOS Sport

Verrassend brons volleybalsters in World Grand Prix

Volleybalsters verslaan Rusland en pakken brons

De Nederlandse volleybalsters hebben in de finaleronde van de World Grand Prix verrassend brons gepakt. Oranje won in een zinderende troostfinale met 3-2 (18-25, 23-25, 30-28, 25-21, 15-9) van het sterke Rusland en nam daarmee revanche voor de verloren EK-finale van 2015.

De ploegen stonden voor de negende keer tegenover elkaar in het kader van de World Grand Prix en alleen in 2007, het jaar dat Nederland goud won, wist Oranje (ook in vijf sets) te winnen.

  • FIVB.org
    De Nederlandse volleybalsters stunten tegen Rusland
  • FIVB.org
    Giovanni Guidetti

In Bangkok kwam de ommekeer in de derde set, waarin de ploeg van coach Giovanni Guidetti een 7-3 marge verspeelde, maar in het vervolg weer aanhaakte, waarna een bloedstollend slot volgde.

De Russinnen kregen in de derde set vier matchpoints, maar Nederland werkte ze weg dankzij achtereenvolgens Robin de Kruijf, Lonneke Sloetjes (2x) en Yvon Beliën en sloeg op zijn tweede setpoint toe dankzij Judith Pietersen.

Zes setpoints

Halverwege de vierde set nam Nederland gedecideerd afstand, waarna Rusland het gat verkleinde van acht punten (24-16) naar drie (24-21), maar daarna benutte Celeste Plak het zesde setpoint. Oranje heerste in de vijfde set en Pietersen verzilverde het tweede matchpoint.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl