Max Verstappen, hier nog met de prijs voor plek drie
NOS SportAangepast

Verstappen na tijdstraf Rosberg naar tweede plaats

Max Verstappen heeft op het circuit van Silverstone zijn derde podiumplaats binnengehaald. Na de winst in Spanje en de tweede plaats in Oostenrijk van vorige week finishte de 18-jarige Nederlander zondag in de Britse GP opnieuw als tweede.

De Brit Lewis Hamilton won de wedstrijd, in eerste instantie voor zijn Duitse stalgenoot bij Mercedes, Nico Rosberg. Rosberg werd echter na een tijdstraf teruggezet naar plaats drie, waar nummer drie Verstappen van profiteerde. Rosberg had tijdens de race gecommuniceerd met zijn ploeg, wat volgens de regels niet mag.

Drie keer op rij voor Hamilton

Hamilton won voor het derde jaar op rij op Silverstone en verkleint daardoor zijn achterstand in het WK-klassement op leider Rosberg tot een punt. Verstappen staat zesde in het klassement en heeft 16 punten achterstand op nummer drie Kimi Räikkönen.

  • AFP
    Lewis Hamilton op het podium samen met Max Verstappen

Complimenten

Verstappen kreeg de complimenten van Red Bull-teambaas Christian Horner. De Nederlander was ook zeer tevreden. "We hebben Mercedes uitgedaagd. Het was een prima wedstrijd", zei de Nederlander.

Na een flinke plensbui startte het veld zondagmiddag achter de safety car. Hamilton mocht het tempo vanaf de vijfde ronde bepalen en nam direct afstand. De coureurs kozen op de opdrogende baan, ondanks plassen in de eerste sectie, al snel voor intermediates.

Het was wachten tot het droog genoeg was voor slicks. Inhalen was vrijwel ondoenlijk, omdat alleen de ideale lijn droog genoeg was. Verstappen profiteerde wel heel attent van een stuurfoutje van Rosberg en nam de tweede plek over.

Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië

Sebastian Vettel durfde als eerste de intermediate-banden te wisselen voor slicks, maar hij spinde al snel. De Mercedessen en Verstappen doken iets later de pits in.

Tot positiewisselingen aan kop van de race leidde dat niet. Veel wagens spinden of maakten kleinere uitglijders. Ook Verstappen beleefde na 22 ronden een angstig moment. Hij hield de schade beperkt tot wat tijdverlies. Rosberg kwam weer bij Verstappen op de bumper.

Voorbij was hij er, ook met zijn achtervleugel open (DRS), niet zomaar. De jonge Limburger verdedigde rondenlang de tweede plaats, maar moest de snellere Mercedes in de 38ste van 52 ronden toch laten gaan.

Daarmee waren ook meteen de podiumplaatsen verdeeld. Met Hamilton op P1, Rosberg op P2 en Verstappen op drie was het dezelfde uitslag als in de kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl