NOS Nieuws

Obama: schietpartij Dallas kwaadaardig en verachtelijk

Obama: geen enkele rechtvaardiging voor deze zinloze moordpartij

Met de schietpartij in Dallas wordt iedereen er in de Verenigde Staten nog eens aan herinnerd welke offers de politie brengt, zegt president Obama in een reactie. "Onze politie heeft een buitengewoon moeilijke taak en de meerderheid voert die taak uitstekend uit. We moeten hen ondersteunen."

Bij de schietpartij tijdens een demonstratie tegen politiegeweld werden vijf agenten gedood door sluipschutters. De Amerikaanse president refereerde nog eens aan de discussie over de wapenwetgeving, die onder meer was opgelaaid na de aanslag in Orlando. "We weten dat als mensen krachtige wapens hebben, aanvallen als deze meer dodelijk zijn."

Kwaadaardig en verachtelijk

Wat het motief van de schutters was, is nog niet duidelijk. "Maar er is geen rechtvaardiging voor deze daad", zei Obama. "Deze aanslag was kwaadaardig, voorbereid en verachtelijk." Iedereen die betrokken was bij de schietpartij zal volgens Obama verantwoordelijk worden gehouden.

Er zijn drie verdachten aangehouden. Een vierde verdachte werd door de politie omsingeld. Volgens lokale media heeft de man zichzelf doodgeschoten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl