Getuigen rennen in paniek weg van de plek van de schietpartij

Ooggetuige Dallas: ineens vielen de agenten gewoon om

Veel mensen waren getuigen van de schietpartij in Dallas waar zeker vier agenten werden doodgeschoten. Iedereen zegt hetzelfde: de schoten kwamen vanuit het niets.

Een man vertelt aan CNN dat de demonstratie juist heel vreedzaam verliep. "Er waren zwarten, blanken, latino's. Dit kwam uit het niets. Ik sta nog steeds te trillen. Het was alsof wij onder vuur werden genomen." Hij hoorde ongeveer twintig schoten.

Al snel bleek dat de schutters het op de agenten hadden gemunt. "Ik zag dat er op allemaal agenten werd geschoten", zegt Cortney Washington. "Zeker vijf of zes gingen neer. En alleen op agenten werd geschoten, op niemand anders."

Cortney Washington

Michael Kevin Bautista streamde de protesten live via Facebook. De eerste video's lieten zien hoe het bij de protesten eraan toe ging. Een scanderende mensenmenigte door de straten van Dallas. Ook tijdens het geweervuur deed Michael live verslag. "Holy shit", stamelt hij meerdere keren. Ondertussen komen er steeds meer politieauto's naar de plek van de schietpartij. Bekijk de beelden:

Amanda Marie Kleen klinkt nog erg ontdaan aan de telefoon. Ze vertelt dat ze vanuit het niets ineens 'pop-pop-pop-pop-pop' hoorde. "In eerste instantie dacht ik niet aan schoten, net als heel veel anderen. Maar plots begon iedereen te gillen en rennen. Het was complete chaos. Mijn god, ik denk dat ik nog nooit zo hard heb gerend in mijn leven."

Op beelden is te zien hoe de menigte zich na de schoten ineens opsplitst. Enkele mensen komen kort daarna weer terug om een kinderwagen van de straat te halen. Het tekent de blinde paniek in Dallas.

Ooggetuige Michael Jackson zag dat mensen werden vertrapt toen ze op de vlucht sloegen. "Het liep volledig uit de hand. Het enige wat ik dacht was: weg hier, ik wil niet geraakt worden. Ik ben direct naar huis gegaan."

Een andere vrouw staat hyperventilerend te bellen. Ze vertelt dat ze net op de terugweg was van de demonstratie, onderweg naar haar auto. "Eerst zie je die agenten gewoon patrouilleren."

Daarna hakkelend: "Ineens... vielen ze gewoon om."

Een vrouw in paniek probeert iemand te bereiken

Deel artikel: