De vrouw die de nasleep van de schietpartij filmde
NOS Nieuws

Vrouw filmt stervende vriend na schietpartij politie

In Falcon Heights, in de Amerikaanse staat Minnesota, is een zwarte man neergeschoten door agenten bij een verkeerscontrole. Zijn vriendin filmde de nasleep van de schietpartij en streamde de beelden op Facebook. De man is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden.

Op het filmpje is te zien dat de 32-jarige man, Philando Castile, gewond op de bestuurdersstoel van de auto zit. Zijn vriendin filmt zichzelf terwijl ze met een agent praat die zijn wapen op haar vriend heeft gericht. "Je hebt zijn arm eraf geschoten", zegt de vrouw. "Laat hem alsjeblieft niet dood zijn."

Vrouw filmt stervende vriend na schietpartij

Het 4-jarige dochtertje van Castile zat op de achterbank tijdens het incident. In het filmpje van bijna tien minuten, dat op YouTube is gezet, is te horen hoe de vrouw om haar kind vraagt.

Op Twitter werd het incident onmiddellijk vergeleken met eerdere gevallen van politiegeweld. Zo werd enkele dagen geleden in Baton Rouge een zwarte man voor het oog van de camera's doodgeschoten door de politie.

Wapen

Volgens de vrouw werden zij en haar vriend Castile tegengehouden door de politie omdat zij rondreden met een kapot achterlicht. Een van de agenten zou Castile hebben gevraagd zich te legitimeren. Die antwoordde dat hij een wapen droeg en daar een vergunning voor had, zegt zijn vriendin.

Castile zou zich vervolgens hebben gebogen om zijn legitimatiebewijs te pakken, waarop de agent naar hem riep dat hij zijn armen in de lucht moest doen. Volgens zijn vriendin deed Castile dat en werd hij daarna tot vier keer toe door de agent in zijn arm geschoten.

De politie doet onderzoek en wil nog niet in details ingaan op de zaak. De agent die de schoten loste is met betaald verlof gestuurd, melden Amerikaanse media.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl