NOS Nieuws

Moeder van Laura: de gedachte dat ze is verkracht, maakt me gek

'Ik kan geen arm om haar heen slaan, ze zit daar gewoon alleen'

"Het is net een nachtmerrie", zegt de moeder van Laura, die sinds begin maart vastzit in Qatar, in gesprek met de NOS. Haar dochter belt haar iedere week vanuit de gevangenis. "Ze is ten einde raad."

Laura (22) uit Utrecht zit sinds begin maart achter de tralies in Qatar. Volgens de advocaat van de familie werd ze opgepakt toen ze aangifte deed van verkrachting. Sindsdien zit ze vast op de vrouwenafdeling van een gevangenis.

Iedere week mag ze een paar minuten naar Nederland bellen. "Het gaat niet goed met haar", zegt de moeder van Laura. "Ze dacht: 'dit duurt eventjes en dan mag ik naar huis'. Ze hoopte dat de zaak afgesloten kon worden als ze aangifte deed. Nu zit ze daar moederziel alleen."

Volgens de advocaat van de familie wordt Laura ervan verdacht dat ze buitenechtelijke seks heeft gehad met een man in Qatar. De vrouw zegt dat ze op een feestje in een hotel is gedrogeerd. Daarna zou ze zijn meegenomen naar een appartement, waar ze zou zijn verkracht. Toen ze wakker werd, waren haar kleren kapot, zegt ze.

Een celstraf is te verschrikkelijk voor woorden. Dan ga ik huilen en houd niet meer op.

Moeder van Laura

In Qatar is buitenechtelijke seks strafbaar. "Er hangt haar een gevangenisstraf van één tot drie jaar boven het hoofd", zegt de moeder van Laura in een interview met EenVandaag. "Dat is te verschrikkelijk voor woorden. Als ik daar bij stilsta, ga ik huilen en dan houd ik niet meer op."

Verkracht en gearresteerd: Nederlandse vrouw al maanden vast in Qatar

De man die haar zou hebben gedrogeerd en verkracht, zegt dat Laura zich aanbood voor geld. Van verkrachting zou volgens hem geen sprake zijn geweest. Maar voor de moeder van Laura staat vast dat haar dochter slachtoffer is van seksueel misbruik.

Dat doet haar veel pijn. "De afgelopen maanden ben ik steeds kwaad en verdrietig", zegt ze. "Ik voel me machteloos. Ik weet dat er mannen zijn die vrouwen verkrachten. Maar daar probeer ik niet aan te denken, anders word ik gek."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl