Max Verstappen blijft beiden Ferrari's voor tijdens de GP van Spanje
NOS Sport

Vormt Verstappen gevaar voor Mercedes?

Max Verstappen verbaasde afgelopen weekend vriend en vijand met zijn cocktail van snelheid, stuurmanskunst en (banden)beheersing op de Spaanse grand prix. Het leidde tot een historische zege. De Mercedessen lagen eraf, de Red Bulls gingen aan de leiding en de Ferrari's reden erachter en kwamen er met geen mogelijkheid langs.

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, wil het scenario waarin de bolides van zijn team de leiding in de wedstrijd pakken, graag herhalen. En daar zien hij en zijn staf mogelijkheden voor. Er komen upgrades aan die perspectief bieden. Al moeten de verwachtingen ook niet te hooggespannen worden.

Upgrades

De motoren van Red Bull Racing zullen in de loop van dit seizoen dertig pk extra vermogen krijgen. Bovendien test het team deze week al met een upgrade. Mogelijk zou die vernieuwing al voor Monaco ingevoerd kunnen worden.

"Met de upgrades die wij nu nog achter de hand hebben, is er reden voor optimisme," stelt Horner. "Als wij krijgen wat ons door Renault beloofd is, zijn we op zijn minst in de positie om de Ferrari's iedere week uit te dagen. Hopelijk kunnen we op sommige circuits zelfs het gat met Mercedes dichten."

 • Frits van Eldik | ANP
  Max Verstappen rijdt de vierde tijd in de laatste vrije training voor de Grand Prix van Spanje.
 • AFP
  Max Verstappen
 • AFP
 • ANP
  Concentratie bij Max Verstappen tijdens z'n eerste kwalificatie na zijn overstap naar team Red Bull
 • AFP
  Teambaas van Red Bull Racing, Christian Horner (r)

"De Formule 1-wagens kun je vergelijken met je smartphone", aldus F1-commentator Louis Dekker. "Als je die upgradet, worden ze in principe steeds beter. Er kan altijd een tandje bij. Horner ziet kansen en dat is volkomen terecht."

Achilleshiel

Juist het motorblok vormde aanvankelijk de achilleshiel voor Red Bull Racing. "In het begin van het seizoen bestond er in het topteam van Red Bull zelfs de vrees dat het trager zou zijn dan dochter Toro Rosso", weet Dekker. Doordat onder andere het chassis van de auto heel veelbelovend en degelijk is, is Red Bull toch weer voorbij aan Toro Rosso.

"De auto is geweldig gebouwd, hij ligt als een blok op de weg. Dat zie je goed als je op het circuit loopt. De auto deugt. Mede daarom krijgt Max de bolide zo snel in de vingers." De verwachtingen moeten echter enigszins getemperd worden. "Het gat met Mercedes is heel groot. Dat dicht je niet zomaar even. En andere teams zitten ook niet stil."

Verstappen valt niet in slaap bij 15 kilometer per uur

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl