Arbiter Danny Makkelie krijgt de volle laag van Utrecht-speler Willem Janssen nadat hij Ajax ten onrechte een strafschop heeft gegeven
NOS Voetbal

PSV-fan doet aangifte tegen Makkelie

De penalty die scheidsrechter Danny Makkelie zondag aan Ajax toekende is voor een PSV-supporter reden geweest aangifte te doen tegen de arbiter. Volgens de supporter, Marcel Blaak, is er sprake van matchfixing, dat wil zeggen het doelbewust manipuleren van uitslagen van wedstrijden.

Blaak, een verstokte PSV-aanhanger, lichtte zijn aangifte voor de microfoon van Omroep Brabant toe. "Wat er tijdens Ajax-FC Utrecht gebeurde slaat nergens op. FC Utrecht wordt enorm benadeeld en PSV ook", zegt Blaak tegen Omroep Brabant. Omdat Makkelie als scheidsrechter actief is namens de KNVB heeft Blaak ook aangifte gedaan tegen de voetbalbond.

PSV-fan doet aangifte tegen Makkelie

De beslissing van Makkelie om Ajax in de slotfase van de wedstrijd tegen Utrecht een penalty te geven, kan PSV miljoenen euro's kosten, volgens Blaak. "We praten hier over al dan niet Europees voetbal voor FC Utrecht en Champions League voor PSV. Dat zijn miljoenen euro's die misschien naar andere clubs gaan", zei hij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl