Davy Klaassen

Ajax ontsnapt aan debacle tegen Utrecht

Ajax is in eigen huis ontsnapt aan een debacle tegen FC Utrecht. In de Arena stond het na 84 minuten 2-0 voor Utrecht, maar Ajax kwam langszij dankzij goals van Davy Klaassen en Arek Milik, die een omstreden penalty benutte. Ajax houdt PSV nu alleen nog op doelsaldo achter zich op de ranglijst.

Na zwak Amsterdams verdedigen schoot Nacer Barazite de 0-1 binnen. Ajax herpakte zich moeizaam, maar Utrecht bleef tamelijk simpel op de been. Sterker nog, Patrick Joosten knalde de 0-2 binnen. Vlak na die goal scoorde Klaassen tegen en uit een nauwelijks verdiende penalty zorgde Milik voor de gelijkmaker.

• ProShots
    De spelers van FC Utrecht zijn woedend op scheidsrechter Makkelie
  • ProShots
    Nacer Barazite maakt de 1-0 voor Utrecht tegen Ajax
  • ProShots
    Davy Klaassen bedankt het publiek, maar het gaat niet van harte.
  • ProShots
    Erik ten Hag is verbaast dat Utrecht een penalty tegen kreeg.

De Amsterdammers hadden grote delen van de eerste helft het initiatief, zonder FC Utrecht bovenmatig te verontrusten. Te vaak was de 'beslissende' pass of voorzet van de thuisploeg onzuiver.

Amin Younes zag een treffer vanwege buitenspel afgekeurd worden, waarna Anwar El Ghazi dicht bij een treffer was. Zijn inzet na een vrije trap van Nemanja Gudelj ging maar net naast.

De Utrechtse tegenstoten oogden telkens veelbelovend, maar ook daar ging het in het laatste stadium steeds mis. In de eerste helft op kwam Barazite goed voor Daley Sinkgraven, maar schoot daarna te gehaast, over. Daar ging het na de wedstrijd echter niet meer over, er werd alleen maar over de strafschop voor Ajax gesproken.