NOS Voetbal

De Boer: ik had geen penalty gegeven

De Boer: ik had waarschijnlijk geen penalty gegeven

Frank de Boer beseft dat Ajax geluk heeft gehad tegen FC Utrecht. In de slotfase van de wedstrijd (2-2) gaf scheidsrechter Danny Makkelie een strafschop toen Willem Janssen Arek Milik neerhaalde. "Ik had hem waarschijnlijk niet gegeven, maar de uitslag is wel terecht", sprak De Boer na afloop.

"Over een heel seizoen heeft iedereen weleens geluk. Utrecht heeft ook weleens geluk gehad, nu hebben wij dat. Natuurlijk zijn wij er nu superblij mee en voelen zij zich bestolen. Dat zou ik ook hebben."

Ook Utrecht-trainer Erik ten Hag kon zich niet vinden in de beslissing van Makkelie. "Ik was er heel verbaasd over. Volgens mij was heel Nederland verbaasd. De afgelopen twee weken hadden we een penalty moeten krijgen, toen werd hij niet gegeven. Nu krijgen we er onterecht eentje tegen. In deze beslissende weken is dat heel bepalend."

'We hebben veerkracht getoond'

"Dat we na een 2-0 achterstand weer gelijk komen, toont onze veerkracht", zei De Boer. "We hebben onze joker Mike van der Hoorn ingezet in de spits. Hij was bij beide goals betrokken. Het is fantastisch dat hij dat zo goed oppikt."

Door het gelijke spel heeft Ajax nu evenveel punten als PSV. "Het buffertje van een gelijkspel hebben we verspeeld, dus we hebben nog drie wedstrijden om drie keer te winnen. Maar vooraf hadden we hier niet voor getekend."

Schaakspel

"Ik denk dat beide teams vrij goed stonden", aldus De Boer. "Utrecht liet ons veel aan de bal, maar het gaat erom wat je ermee doet. Uiteindelijk waren we te onnauwkeurig. We speelden mensen aan de verkeerde kant aan of de pass ging zelfs naar de verkeerde kleur, dat is onnodig natuurlijk."

De vele slordigheden van zijn ploeg, waren volgens De Boer het gevolg van de speelwijze van beide teams. "Er was weinig speelruimte. Dat hebben zij goed gedaan, maar wij moeten dan de juiste keuzes maken. Af en toe ging dat goed, maar heel vaak niet. Dan krijg je dit soort schaakwedstrijden."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl