ANP
NOS Nieuws

Taakstraffen geëist voor rellen in Veen bij jaarwisseling 2013

Na ruim twee jaar stonden vandaag drie verdachten terecht voor de rellen in Veen rond de jaarwisseling in 2013. De officier van justitie heeft voor een van de verdachten vrijspraak geëist omdat er te weinig bewijs is. De andere twee moeten wat het Openbaar Ministerie betreft werkstraf en een voorwaardelijke celstraf krijgen.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de twee van openlijke geweldpleging. Een van de twee zou daarvoor 240 uur werkstraf en zes maanden voorwaardelijke celstraf moeten krijgen. De andere verdachte hoorde 180 uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijk tegen zich eisen. Twee agenten die tijdens de rellen aan het werk waren, eisen daarnaast een schadevergoeding van rond de 8500 euro.

Verontwaardiging

In de nacht voor oud en nieuw dat jaar stak een grote groep jongeren meerdere auto's in brand in het Noord-Brabantse dorp. Toen de politie wilde ingrijpen, keerde een deel van hen zich tegen de agenten. Uiteindelijk zijn ruim honderd jongeren een café ingedreven door de politie en daarna gearresteerd.

Die massale arrestaties leidden tot veel verontwaardiging. Er zouden ook veel onschuldige jongeren aangehouden zijn. Het Openbaar Ministerie heeft met de meeste relschoppers een schikking getroffen. Uiteindelijk hoefden slechts drie verdachten voor te komen.

De rechtszaak tegen deze drie liet lang op zich wachten, omdat de advocaten het complete dossier van alle arrestanten wilden inzien, om te zien of de zaak zorgvuldig was afgehandeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl