NOS NieuwsAangepast

"Schepnetmethode kan niet"

"Ik denk dat er een heleboel ouders thuis zitten die erg ongerust zijn en geen flauw idee hebben wat er aan de hand is". Dat zegt de advocaat van tientallen verdachten die gisteravond in Veen werden gearresteerd.

Chaos

Volgens advocaat Erik Thomas ontstond er chaos na de arrestatie van de 100 jongeren. "Ik heb nog niet eens een lijst van wie er is aangehouden en waar iedereen op dit moment verblijft. Het is nu twaalf uur na de aanhoudingen en ik heb begrepen dat de politie dat overzicht ook niet heeft."

Volgens Thomas hebben veel ouders hun aangehouden kind nog niet gesproken. "Stelt u zich eens voor dat uw zoon of dochter van 18 een avondje uit is. En dat je vervolgens 24 of 48 uur niets meer van hem of haar hoort".

Zwangere

Thomas is vanmiddag om twee uur, samen met zes andere advocaten, begonnen met het spreken van cliënten. Meer dan zestig verdachten worden door het kantoor van Thomas bijgestaan.

"De mensen die ik tot nu toe heb gesproken zijn vooral meisjes van een jaar of 19, 20. Zij waren in een café aan het feesten en hadden niet door dat er iets aan de hand was totdat de politie het hele café afzette."

De verdachten die de politie wilde aanhouden na de autobrand in Veen vluchtten een nabijgelegen café in. Volgens Thomas liet de politie iedereen op de grond zitten en werden één voor één alle aanwezigen opgepakt. Onder zijn cliënten is ook een zwangere vrouw van 21, die nu vastzit in Alphen aan den Rijn.

Schepnet

Thomas is verbaasd over de aanpak van de politie. "Deze schepnetmethode, waarbij je iedereen oppakt, kan je niet hanteren. Natuurlijk kan het niet dat mensen zich verzetten tegen de politie en met voorwerpen gooien, deze schepnetmethode kan niet."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl