De ongeregeldheden begonnen toen een brandend autowrak werd geblust
NOS Nieuws

'OM schikt met arrestanten Veen'

Arrestanten die vorig jaar onterecht zijn opgepakt tijdens de jaarwisseling in het Brabantse Veen krijgen 200 euro voor elke nacht die ze hebben vastgezeten. Dat zegt advocaat Erik Thomas, die tientallen van de gearresteerden bijstaat.

Vorig jaar braken er op 30 december ongeregeldheden uit in Veen toen een brandend autowrak werd geblust door de brandweer. Tientallen jongeren keerden zich tegen de hulpdiensten en bekogelden ze met glazen en zwaar vuurwerk. De daders vluchtten een café in en daar werden alle honderd aanwezigen gearresteerd. Zij kwamen pas na de jaarwisseling weer vrij.

Schikking

Van de honderd gearresteerden komen er slechts drie voor de rechter. De rest wil 350 euro schadevergoeding voor iedere nacht die ze onterecht vastzaten. Het OM zou de zaak willen schikken voor 200 euro per nacht. Advocaat Thomas adviseert zijn cliënten om ermee akkoord te gaan. "Veel mensen willen van deze zaak af en het bedrag is aanzienlijk hoger dan normaal." Volgens de strafpleiter is 105 euro per nacht gebruikelijk.

Het OM wil niets over de zaak zeggen voordat het is besproken met de betrokkenen. Dat gebeurt vanavond op een bijeenkomst in sporthal d'Alburcht in Wijk en Aalburg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl