De ongeregeldheden begonnen toen een brandend autowrak werd geblust
NOS Nieuws

OM organiseert bijeenkomst jaarwisseling Veen

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt morgen een bijeenkomst over de vorige en komende jaarwisseling in het Brabantse dorp Veen. Vorig jaar werden jongeren daar massaal opgepakt na ongeregeldheden.

Het OM zegt dat er morgen een besloten bijeenkomst is, maar wil er verder niets over kwijt. Advocaat Erik Thomas bevestigt wel dat een aantal van zijn cliënten een uitnodiging heeft gehad voor de bijeenkomst.

Thomas staat positief tegenover het plan. "De bedoeling is om elkaar weer even in de ogen te kijken. In gesprek gaan is altijd goed."

Autowrak

In Veen worden rond de jaarwisseling traditioneel autowrakken in brand gestoken. Op 30 december vorig jaar liep dat uit de hand toen de brandweer een brandend wrak wilde blussen. Tientallen jongeren keerden zich tegen de politie en brandweer.

Ze bekogelden de hulpdiensten met glazen en zwaar vuurwerk. Toen de daders naar een café vluchtten, werden alle honderd aanwezigen daar gearresteerd. Zij kwamen pas na de jaarwisseling weer vrij.

Schikking

Het overgrote deel van de verdachten is uiteindelijk niet vervolgd. Zij willen een schadevergoeding. Volgens advocaat Thomas is er inmiddels een schikking waar veel van zijn cliënten zich in kunnen vinden.

De burgemeester van Veen zei in oktober dat er ook dit jaar een feest wordt gegeven op de plek waar vorig jaar het autowrak in brand werd gestoken. Dit jaar worden daar alleen geen autowrakken verbrand.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl