NOS NieuwsAangepast

100 mensen gearresteerd in Veen

De politie in het Brabantse Veen heeft 100 mensen gearresteerd, die zich tegen politie en brandweer hadden gekeerd bij een autobrand. Alle arrestanten zitten nog vast. Het is niet duidelijk wanneer ze vrijkomen.

Het is in Veen traditie dat jongeren rond Oudjaar autowrakken in brand steken. "Een kat-en-muisspelletje dat dit keer behoorlijk uit de hand liep", aldus Willem van Hooijdonk van de politie West-Brabant.

Vuurwerk

De politie was naar Veen gegaan na een melding van een autobrand. Een groep jongens en meisjes maakte het de brandweer onmogelijk om te blussen en bekogelde de politie met flessen en zwaar vuurwerk.

Ook werd een ruit van een politiewagen ingegooid. De politie greep in en pakte in eerste instantie acht jongeren op. Daarna vluchtte de rest van de groep een café in. "De relschoppers hadden niet verwacht dat agenten zouden doorpakken", aldus Van Hooijdonk.

Versterking

Politiemensen zetten de omgeving af en lieten versterking komen. De jongeren werden één voor één uit het café gehaald en aangehouden. Dat heeft uren geduurd.

Veen is niet het enige dorp waar eind december autowrakken in brand worden gestoken. In 2009 bood Defensie hulp aan, door met spionagevliegtuigjes vanuit de lucht ongeregeldheden op te sporen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl