Rond de transfer van Dusan Tadic naar Southampton hield FC Twente een vergoeding van 1,8 miljoen euro buiten de boeken Pro Shots

FC Twente heeft rond de transfer van Dusan Tadic naar Southampton in 2014 een vergoeding van 1,8 miljoen euro voor het management van de Servische voetballer buiten de boeken gehouden. Dat blijkt uit documenten die in het bezit zijn van dagblad Tubantia. 

FC Twente had destijds Heerenveen-speler Hakim Ziyech op het oog als vervanger van Tadic, maar de club stond onder financieel toezicht van de KNVB. Als was gebleken dat de in zwaar weer verkerende Enschedeërs er 1,8 miljoen euro slechter hadden voorgestaan dan was gemeld, had de voetbalbond zeer waarschijnlijk een stokje gestoken voor het aantrekken van Ziyech.

FC Twente verzweeg betaling Tadic Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Om die reden moest een truc worden verzonnen om Friends & Football (F&F), dat Tadic begeleidt, aan de afgesproken 1,8 miljoen euro te helpen. Het zoeken naar een oplossing kwam op het bordje terecht van directeur Gerald van den Belt. 

Een deel van de uitbetaling, zeven ton, zou afgelopen zomer hebben plaatsgevonden via facturen van F&F voor niet-verrichte werkzaamheden. Het restant van 1,1 miljoen is nog altijd niet uitbetaald. Van den Belt zit sinds december ziek thuis. 

FC Twente zegt in een reactie dat alle feiten al bekend waren en in januari ook zijn gemeld aan de onderzoekers die de transfers van de afgelopen jaren nader bekijken.

STER reclame