NOS Voetbal

KNVB beslist over lot FC Twente

FC Twente slaagt er niet in om te voldoen aan de deadlines van de KNVB en de gemeente Enschede. De noodlijdende Tukkers hebben meer tijd nodig voor het leveren van gegevens over de financiën en het transferbeleid en vragen daarom om uitstel bij de gemeente en de licentiecommissie van de KNVB. De voetbalbond zal het verzoek volgens een woordvoerder zorgvuldig bestuderen alvorens een besluit te nemen. Op welke termijn dat gebeurt is nog onduidelijk.

De gemeente Enschede heeft al wel de bereidheid getoond om de eredivisieclub tegemoet te komen. Oorspronkelijk stond de deadline van de gemeente op 15 februari, maar volgens wethouder Eelco Eerenberg is dat een 'zachte deadline' en is de echte termijn op 29 februari gesteld. Een week eerder is er in Enschede een gemeenteraadsvergadering over het gewenste uitstel. Dat houdt in dat de licentiecommissie komende week een besluit zou moeten nemen.

Eerenberg geeft toe dat er nauw overleg is met de bond maar dat hij zelf nog geen contact heeft gezocht om het proces niet op te jagen. Mocht de KNVB het uitstel weigeren dan zal ook de gemeente aan de oorspronkelijke deadline vasthouden.

Risicoprognose

FC Twente werd in december gered door de gemeente Enschede, die instemde met een reddingsplan met een garantiestelling voor 32 miljoen euro. De gemeente wilde voor komende maandag een risicoprognose hebben terwijl de KNVB op 1 maart de halfjaarcijfers verwacht. Volgens interim-directeur Onno Jacobs zijn de onderzoeken naar het bestuur, de financiën en het transferbeleid van FC Twente niet op tijd klaar.

"De situatie van FC Twente is op dit moment nog steeds heel complex en zorgelijk", lichtte Jacobs toe. "We zijn bezig met een operatie waarbij we orde op zaken stellen. De resultaten van de onafhankelijke onderzoeken die op dit moment nog uitgevoerd worden zijn daarbij van doorslaggevend belang."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl