ANP

Warenhuisketen V&D heeft voor 9,5 miljoen euro aan cadeaubonnen in omloop. Klanten kunnen de bonnen niet inleveren, omdat het concern uitstel van betaling heeft gekregen.

Volgens een woordvoerder van V&D heeft de Amerikaanse eigenaar Sun Capital nog geen toestemming gegeven om de bonnen aan te nemen. Door de surséance staat V&D onder bewind van curatoren, die nu met Sun Capital spreken over de toekomst van het bedrijf.

Kerstcadeau

Bij kerstpakkettenwinkel Tintelingen komen vragen binnen van mensen die een V&D-cadeaubon als kerstgeschenk hebben gekregen.

Via dit bedrijf hebben 12.500 werknemers een V&D-bon van hun baas ontvangen, variërend van 15 tot 150 euro. De gemiddelde waarde is rond 35 euro, zegt woordvoerder Patric Moreu.

"We proberen een oplossing te vinden, maar daarvoor is contact met V&D nodig en dat is tot nu toe niet gelukt. We vragen dus nog even geduld."  

Bellers naar Tintelingen krijgen een bandje te horen waarop wordt uitgelegd wat de gevolgen zijn van de problemen bij het warenhuis voor de waardebonnen. "Helaas weten wij momenteel niet meer dan de berichten in de media."

Volgens Moreu hebben de meeste vragenstellers begrip. "Het helpt dat V&D heel duidelijk is in zijn communicatie. De grote meerderheid snapt de situatie."

STER reclame