ANP
NOS Voetbal

Tijdsduur beroep nekt Platini voor FIFA-verkiezing

Volgens de wereldvoetbalbond FIFA kan Michel Platini niet bij het sporttribunaal CAS in beroep, maar moet hij eerst langs de beroepscommissie van de FIFA. Daarmee lijkt het onmogelijk dat hij op 26 februari mee kan doen aan de presidentsverkiezingen van de FIFA, waar Platini de belangrijkste kandidaat is om Blatter op te volgen.

UEFA-voorzitter Michel Platini is zich van geen kwaad bewust over de betaling van 1,8 miljoen die hij van de FIFA heeft ontvangen. "Ik heb werk verricht en daarvoor een factuur gestuurd. Die is betaald en daarover heb ik belasting betaald."

Beschadigd

Dat zegt hij in een interview met het Franse persbureau AFP. De betaling werd door de ethische commissie van de FIFA als dubieus gezien en dat leverde hem een schorsing van acht jaar op. "Ik ben zwaar beschadigd en word nu door de media in dezelfde hoek geduwd als Sepp Blatter. De hoek van corruptie."

De betaling waar alles om draait werd al gedaan in 2011. Platini: "Na vier jaar zijn ze ineens wakker geworden bij de Zwitserse rechtbank. In het jaar waarin een nieuwe president van de wereldvoetbalbond gekozen moet worden en bij een verkiezing waarbij ik kandidaat ben. Dat is ongelooflijk."

Platini kondigde maandag aan meteen bij het CAS in beroep te willen, maar die verkorte weg lijkt afgesloten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl