NOS Voetbal

Franse minister van Sport blijft Platini steunen

Franse minister van Sport neemt het op voor Platini

De FIFA heeft hem dan wel geschorst, maar Michel Platini kan nog steeds rekenen op de steun van de Franse minister van Sport. Volgens Patrick Kanner is Platini het slachtoffer geworden van een complot. "Hij krijgt amper de kans om zich te verdedigen", meent de minister.

Platini werd gisteren net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter voor acht jaar geschorst. De ethische commissie van de FIFA strafte de twee voor een dubieuze betaling van 1,8 miljoen euro door Blatter aan Platini in 2011. "Ik steun de voorzitter van de UEFA ongeacht zijn schorsing, want ik heb hem aan het werk gezien voor Euro 2016", zegt Kanner in een reactie.

'Platini is een vastberaden man'

Kanner suggereert bovendien dat Blatter vuil speelt. "We weten allemaal dat de ethische commissie van de FIFA nauwe banden heeft met Blatter. Hij is weliswaar ook gestraft, maar misschien wilde Blatter ook zijn mogelijke opvolger meeslepen in zijn val."

Volgens de minister zijn we nog niet van Platini af. "Hij is een vastberaden man, die zijn eigen eer wil verdedigen. Ik denk dat hij zal strijden tot het einde. Het probleem is dat het einde niet voor 26 februari zal zijn, als de verkiezingen voor de nieuwe FIFA-voorzitter zijn."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl